KEK RATU AFRIKA

BAHAN-BAHAN :-

10 BIJI TELUR

500 GRAM MENTEGA

9 GELAS TEPUNG GANDUM

I TIN SUSU PEKAT

I BOTOL HORLICKS

400 GRAM KISMIS ( DIBLENDER )

4 GELAS GULA HALUS

2 GELAS GULA DIMASAK TANPA AIR

1 BOTOL BROWNING

1 ½ SUDU TEH BAKING POWDER

1 ½ SUDU THE BIKARBONAT

CARANYA:-

Pukul mentega dan gula hingga kembang. Kemudian masukkan telur satu per satu. Apabila sebati, masukkan susu. Gaul hingga rata. Masukkan bahan – bahan lain kecuali gula yang telah dimasak.Setelah adunan mesra, masukkan gula yang dimasak,kacau dengan cepat menggunakan senduk untuk mengelakkan gula menjadi keras dan tidak sebati dengan adunan. Setelah selesai, bolehlah dikukus selama 6 jam.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: