Budak Umah..

forever

Ni lah budak-budak umah aku masa blaja dulu..aku dah anggap diorang cam adik sendiri..Acik, Mira & Ida..Sebenarnya ada lagi yang lain..tapi ngan diorang ni  je la aku sempat melakar memori bersama..hehe..yang lain tetap segar dalam ingatanku..

Apa yang kami selalu buat bersama?Emm..ntah la..makan kot?Tengok tv kot?..lau nak tengok cerita seram..kena panggil aku dulu..hihi..takut..haha..Ala aku pun bukan berani sangat, setakat jadi peneman boleh la..hihi..

Seronok la juga ngan diorang ni..Kitaorang kalau tengah hari selalu suruh si Acik pegi beli makanan kat Restoran Mewah…Nama je Mewah, tapi makanannye murah..nasi ngan sayur n lauk baru je RM2.50,campur air, RM3.50..tak kisah la air ape…sume RM1 je..banyak mana pun ambik,sama je harga..kecuali air la..dah dibungkus..hehe..kedai tu memang best ar…bolehlah untuk kitaorang ni berjimat..Malam?Kitaorang selalu gi kedai abe Kelante..hehe..dan yang akan order banyak mesti aku..haha…Lau rajin tu, aku masak la tuk diorang..tapi lau malas..aku la orang yang akan ajak diorang pegi makan kat luar..dekat je ngan umah sewa..leh jalan kaki pun..

Petang Sabtu kitaorang akan pergi memborong kat pasar malam kat Taman Bintang dan petang Ahad lak kat Perindu…Huhu..Adakalanya kami gi ramai-ramai,kalau malas, Acik ngan pakwe dia jadi mangsa.. Walaupun ramai Bangla & Indon, kitaorang sanggup bersesak demi nak membeli makanan..hihi..Dan dah tentunya aku juga yang akan beli banyak..hehe..tak habis, ada orang yang akan habiskan..hihi..Acik pun kadang-kadang terikut-ikut aku nak beli banyak gak..:-p

Hujung minggu? Kalau bosan kitaorang akan pergi ke City Square tengok wayang..Kalau duit MARA masuk, apa lagi..shopping la..hehe..Kadang-kadang tu kitaorang pergi Plaza Angsana gak..tapi tu la..jauh sangat nak jalan..jadi lebih kerap pergi CS la..Apa yang kitaorang shopping?Emmm..kalau aku..rasanya aku slalu shopping kasut..baju sekali je tu pun tuk dinner UiTM..hehe..Kalau budak-budak umah aku..of course la barang mekap & baju..haha

Masa berpisah ngan diorang tak lah rasa sedih sangat sebab masa hari terakhir bersama, kami pergi KL sama-sama..Aku stay kat umah anti..diorang lak ape lagi..bejoli lah..hehe..jadi masa tu tak rasa sangat..lagipun aku tak angkut barang terus..aku ambik barang-barang masa diorang ngah cuti..

Anyway..aku nak ucapkan terima kasih pada diorang ni..Kerana sudi kongsi crita sama-sama…Suka duka kita bersama akan sentiasa terpahat di hatiku..Luv u all..Especially Ida yang banyak jadi pendengar setiaku..hihi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: