KEK EVERGREEN

BAHAN-BAHAN :-

16 BIJI KUNING TELUR

4 BIJI PUTIH TELUR

16 OZ MENTEGA

6 OZ TEPUNG HONG KONG

2 BUNGKUS SERBUK SANTAN

2 SUSU PANDAN PASTE

2 SUDU SUSU PEKAT

1 SUDU OVELLETE

10 OZ GULA HALUS

CARANYA:-

Pukul mentega dan gula hingga kembang. Kemudian masukkan telur satu per satu. Apabila sebati, masukkan susu, ovellete dan santan. Gaul hingga rata. Masukkan bahan – bahan lain. Setelah selesai, boleh la di bakar selapis demi selapis menggunakan api atas sahaja.Ambil sesenduk adunan dan ratakan dalam loyang yang telah dipanaskan.Apabila telah nampak bahagian atasnya berwarna coklat, bolehlah terus melapis lapisan seterusnya sehingga habis.

4 Komen

  1. Tanpa Nama said,

    apa tu oz

  2. Tanpa Nama said,

    haii..klw tepung hong kong di gntikn kpd tepung gndum blh tak?

  3. lolliepopsicle said,

    hi..tmpang tnye bleh?kek ni kalu x pkai perasa pandan & ovellate tp ganti dgn pandan emulco, boleh x?klau boleh brapa bnyk ye?

    • syamsiwahsyi86 said,

      lolliepopsicle: 1stly,sori la lambat reply.agak bz skrg.erm..ikut citarasa awk la..tp rasa nya guna pandan paste sedap lagi kot..ovellete tu sy slalu guna kalau buat kek bakar,kek akan jadi lembut

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: